* INDIJSKI KRUH *
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Bojanka Drnovšek
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- * sol
- 250 g moke
- 1 čajna žlica sladkorja
- 2 jedilna žlica olja
- 1 jajce
- 3 čajna žlica navadnega jogurta
- 2 čajna žlica suhega kvasa v vrečki
- 50 ml mlačnega mleka
- 70 ml mlačne vode
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3242 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 871 |
Navodila za pripravo
Iz kvasa, sladkorja, malo mleka in moke naredimo kvasec.
Moko presejemo vanj vlijemo kvasec,solimo, dodamo jajce, jogurt, olje in vodo z mlekom. Vse skupaj zamesimo v gladko testo in damo na toplo, da vzhaja dvakratno velikost.
Ko je testo vzhajano ga razdelimo na štiri dele, malo pregnetemo in razvaljamo kroge.
Kruh v ponvi pečemo pribljižno 15-20 minut, odvisno na katero debelino smo razvaljali testo. Med pečenjem jih večkrat obrnemo, da bo enakomerno pečeno.
Priporočam, da razvaljate na pol centimetra, drugače bo kruh trd.
Pečeni kruh pokrijemo s servetom, kasneje ko se malo ohladi, pa ga zavijemo v vrečko.
**DOBER TEK**