Moja kuhinja:

Italijanska bruschetta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos česna
  • 30 g sira (naribanega)
  • 1/3 kos bagete
  • 6 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 ščepec cesna v prahu
  • 100 g paradižnika
  • 1 kos šalotka
  • 2 ščepec bazilike
  • 1 ščepec origana
  • 2 čajna žlica vinskega kisa
  • 1 ščepec soli in popra

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3321

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 799

Navodila za pripravo

1. Narežemo paradižnik na kocke, sesekljamo šalotko in česen. Dodamo baziliko (najbolje svežo), origano, 4 žlice olivnega olja, kis, solimo in popramo. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati vsaj 15 minut.

2. Med tem prerežemo bageto na polovico, jo natremo z olivnim oljem, česnom prahu in dodamo sir. Priporočam kozji sir ali pa mocarelo, karkoli pa že je naj ga bo minimalno, ker je originalna italijanska bruschetta brez sira! Damo v pečico in pečemo 10 do 15 minut na 180°C.

3. Bagete serviramo na krožnik in čez potresemo paradižnik z začimbami. Malce okrasimo in serviramo!


Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev