Italijanska bruschetta
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jože Gros
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos česna
- 30 g sira (naribanega)
- 1/3 kos bagete
- 6 jedilna žlica olivnega olja
- 2 ščepec cesna v prahu
- 100 g paradižnika
- 1 kos šalotka
- 2 ščepec bazilike
- 1 ščepec origana
- 2 čajna žlica vinskega kisa
- 1 ščepec soli in popra
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3321 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 799 |
Navodila za pripravo
1. Narežemo paradižnik na kocke, sesekljamo šalotko in česen. Dodamo baziliko (najbolje svežo), origano, 4 žlice olivnega olja, kis, solimo in popramo. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati vsaj 15 minut.
2. Med tem prerežemo bageto na polovico, jo natremo z olivnim oljem, česnom prahu in dodamo sir. Priporočam kozji sir ali pa mocarelo, karkoli pa že je naj ga bo minimalno, ker je originalna italijanska bruschetta brez sira! Damo v pečico in pečemo 10 do 15 minut na 180°C.
3. Bagete serviramo na krožnik in čez potresemo paradižnik z začimbami. Malce okrasimo in serviramo!
Dober tek!