Moja kuhinja:

Kmečka štruca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 30 g masla
  • 2 čajna žlica soli
  • 450 ml mlačne vode
  • 7 g hitro delujočega kvasa (garant-dr. Oetker)
  • 750 g ostre moke (+ skodelica moke za posipanje)
  • 4 jedilna žlica olja za mazanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1796

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 445

Navodila za pripravo

Moko presejemo v skledo, dodamo maslo in gnetemo dokler ne dobimo mase podobne krušnim drobtinam. V sredini posode naredimo jamico, vanjo zlijemo vodo, sol in kvas ter zgnetemo mehko testo, vendar ne sme biti lepljivo.
Veliko skledo naoljimo in gnetemo testo dokler ni gladko in prožno, pokrijemo ga z naoljemo folijo in pustimo, da na toplem vstaja 90 min oz. na dvojno velikost. Potem ga po tem času še na hitro pregnetemo ter ga namažemo z oljem, ga damo v model in pustimo, da vstaja 30 minut.
Pečemo ga pri 230 stopinjah pol ure. Da preverimo ali je pečen potrkamo po spodnji strani in doneti mora votlo.
Postavimo na žičnat postavek, da se ohladi.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev