Moja kuhinja:

Koruzni baget



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec sladkorja
  • 1 jedilna žlica masla
  • 3 ščepec soli
  • 3 g kvasa
  • 10 ml mleka
  • 350 g koruzne moke
  • 150 g bele moke
  • -- ml vode po potrebi

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2401

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 742

Navodila za pripravo

Kvas raztopimo v mlačnem mleku in ga pustimo vskjati.
Moko solimo, dodamo maslo in zalijemo z vzhajanim kvasom. Vse skupaj zmešamo, po potrebi dodamo mleko ali vodo oz. moko. Nastane naj še malo pocasta zmes oz testo in ga pustimo vzhajati 30 do 40 minut. Ko vzhaja, ga ponovno premesimo, po potrebi dodamo še nekaj moke, da se nam testo ne lepi na prste. Oblikujemo štručko, jo položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pustimo, 15 minut, da še malo vzhaja. Pred peko štručko premažemo z mlačno vodo, zarežemo in pečemo 25 do 30 minut na 200 °C v prej ogreti pečici.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev