Koruzni baget
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Vrbinc Beton
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec sladkorja
- 1 jedilna žlica masla
- 3 ščepec soli
- 3 g kvasa
- 10 ml mleka
- 350 g koruzne moke
- 150 g bele moke
- -- ml vode po potrebi
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2401 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 742 |
Navodila za pripravo
Kvas raztopimo v mlačnem mleku in ga pustimo vskjati.
Moko solimo, dodamo maslo in zalijemo z vzhajanim kvasom. Vse skupaj zmešamo, po potrebi dodamo mleko ali vodo oz. moko. Nastane naj še malo pocasta zmes oz testo in ga pustimo vzhajati 30 do 40 minut. Ko vzhaja, ga ponovno premesimo, po potrebi dodamo še nekaj moke, da se nam testo ne lepi na prste. Oblikujemo štručko, jo položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pustimo, 15 minut, da še malo vzhaja. Pred peko štručko premažemo z mlačno vodo, zarežemo in pečemo 25 do 30 minut na 200 °C v prej ogreti pečici.