Moja kuhinja:

Koruzni hlebčki s peteršiljem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 25 dag koruzne moke
  • 25 dag pšenične moke
  • 2 dcl vrele vode
  • pol kvasa
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 dcl mlačne/tople vode
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja ali drobnjaka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2629

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 843

Navodila za pripravo

Za 12 hlebčkov:

Kvas in sladkor zmešamo s toplo vodo in pustimo, da nabrekne.

Tačas zavremo 2 dl vode, dodamo sol in jo zlijemo v skledo s koruzno moko. Krepko premešamo, da dobimo žgancem podobno maso. Počakamo, da se deloma ohladi, nato prilijemo zmes s kvasom, zopet premešamo in dodamo nekaj žlic bele moke. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da vzhaja. Nato zamesimo s preostalo moko in jo po potrebi dodajamo. Ne smemo narediti pregosto testo, saj bodo hlebčki preveč zbiti.

Pustimo hajati v posodi, ki smo jo pokrili s servetom, 1 uro. Nato premesimo in oblikujemo približno 12 kepic, jih malo raztegnemo in postavimo na pekač. Na njih namestimo rezine masla in jih potresemo s sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom.

Na pekaču jih pustimo vsaj še kratek čas, da malo vzhajajo. Pečemo jih približno 15 minut na 180 stopinj.

Pečene lahko jemo samostojno kot prigrizek, lahko pa jih uporabimo kot prilogo narezkom, enolončnicam ipd.

Vir recepta: Kuharska knjiga sestre Vendeline, ki pravi, da so s takšnimi hlebčki razveseljevali otroke v Ribnici.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev