Koruzni kruh
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica soli
- 1 kos suhi kvas
- 300 ml VODE
- 1 čajna žlica sladkorja
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- 175 g koruznega zdroba
- 350 g nebeljene moke iz trde pšenice durum
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2528 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 647 |
Navodila za pripravo
1.V skledi zmešam vse suhe sestavine. V sredini naredim jamico, vanjo vlijem olje in vodo . Zamesim testo. Dam na toplo, da vzhaja.
2. Pečico segrejem na 220?C. Testo še enkrat pregnetem, naredim struco (nekaj podobno njej) Položim v namaščen pekač. Peče se naj 30 minut. Pečen kruh ohladim na rešetki.
Dober tek!