Moja kuhinja:

Kruh iz kaljene pire in kamuta


Kruh iz kaljene pire in kamuta
Kruh iz kaljene pire in kamuta
Kruh iz kaljene pire in kamuta
Kruh iz kaljene pire in kamuta

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • nekaj polnozrnate pirine moke
  • 2 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 21 g svežega kvasa
  • 50 ml mlačnega mleka
  • 1 pest zrn pire
  • 1 pest zrn kamuta
  • 50 ml mlačne vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4668

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 485

Navodila za pripravo

Kvas in sladkor vmešamo v mlačno mleko in pustimo stati približno 5 minut. V mešalnik damo kaljena zrna* pire in kamuta, vodo, olivno olje in vse zmiksamo. Nato dodamo mleko s kvasom, sol in pirine moke toliko, da je testo kompaktno, vendar ne trdo. Pustimo vzhajati vsaj dve uri. Nato še enkrat premesimo testo in damo v model, kjer počiva še vsaj pol ure.
Pečemo v pečici ogreti na 180°C.

*Kaljenje žita - poglejte moj recept za humus, kjer je navodilo za kaljenje čičerike in pri žitu lahko postopate enako. Ne pozabite pa GLASOVATI še za tisti recept ;) Hvala!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev