KRUH IZ PIRE Z BUČNIMI SEMENI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica sladkorja
- 3 čajna žlica soli
- 4 dag kvasa
- 20 dag ržene moke
- 4-5 dcl mlačne vode
- 10 dag moke ostre
- 40 dag pirine moke
- 1 pest bučnih semen
- 2 jedilna žlica bučnega olja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2535 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 647 |
Navodila za pripravo
Iz kvasa ,sladkorja , žličke moke in tople vode pripravimo kvasec.Vzhajanega damo k presejani moki, ki smo ji dodali sol.Postopno prilivamo mlačno vodo.Pognetemo v gladko testo.Dodamo bučno olje in na koncu bučna semena.Testo pokrijemo in ga damo vzhajat.Vzhajano testo zopet pregnetemo in oblikujemo v štruco.Ko znova vzhaja ga namažemo po vrhu z jajcem ali kislim mlekom.Pečemo pri 230*C pet minut, nato temperaturo zmanjšamo na 180*C in pečemo še 40 minut.