Moja kuhinja:

KRUH IZ PIRE Z BUČNIMI SEMENI



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 3 čajna žlica soli
  • 4 dag kvasa
  • 20 dag ržene moke
  • 4-5 dcl mlačne vode
  • 10 dag moke ostre
  • 40 dag pirine moke
  • 1 pest bučnih semen
  • 2 jedilna žlica bučnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2535

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 647

Navodila za pripravo

Iz kvasa ,sladkorja , žličke moke in tople vode pripravimo kvasec.Vzhajanega damo k presejani moki, ki smo ji dodali sol.Postopno prilivamo mlačno vodo.Pognetemo v gladko testo.Dodamo bučno olje in na koncu bučna semena.Testo pokrijemo in ga damo vzhajat.Vzhajano testo zopet pregnetemo in oblikujemo v štruco.Ko znova vzhaja ga namažemo po vrhu z jajcem ali kislim mlekom.Pečemo pri 230*C pet minut, nato temperaturo zmanjšamo na 180*C in pečemo še 40 minut.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev