Moja kuhinja:

Kruh iz pirine in črne moke z mešanico zmletih semen


Kruh iz pirine in črne moke z mešanico zmletih semen
Kruh iz pirine in črne moke z mešanico zmletih semen
Kruh iz pirine in črne moke z mešanico zmletih semen
Kruh iz pirine in črne moke z mešanico zmletih semen

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo

  • 250 g pirina polnozrnate moke
  • 250 g črne moke
  • 42 g kvasa (cela kocka kvasa)
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1/2 jedilna žlica soli
  • 350 ml vode
  • 1 dcl olivnega olja
  • 3 jedilna žlica mešanice zmletih semen (laneno seme, bučnice, sončnice, sezam)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4539

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 509

Navodila za pripravo

V večjo posodo skupaj zmešamo suhe sestavine pirino moko, črno moko, sladkor in zmleta semena nato povrhu zlijemo olivno olje in mlačno vodo v kateri smo raztopili kocko kvasa. Iz vseh sestavin zamesimo mehko, kompaktno testo, ki ga nato damo eno uro vzhajat. Vzamemo podolgovati pekač 30cm ga obložimo s peki papirjem, nato testo damo v pekač in še pustimo vzhajat 30 min. Medtem segrejemo pečico na 200°C in kruh pečemo 30 min.

Ventilacijska pečica 170°C - 30 min
Navadna pečica 200°C - 30 min

Chefov nasvet:

Kruh vzamemo iz pečice ga pustimo v pekaču in samo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo da se tako ohladi. Kruh bo res mehak in sočen.

kvas , kruh , pirina moka , semena




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev