Moja kuhinja:

Kruh s semeni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg moke
  • 2 ščepec soli
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 kos kvasa v kocki
  • 1 jedilna žlica olja za premaz
  • 2 dcl mleka
  • 3 dcl vode, če je potrebno
  • 1 pest mešanih semen

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2745

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 815

Navodila za pripravo

Iz moke, kvasa, soli, sladkorja, mleka in vode zamesimo testo (navodilo pri Čebulni kruh). Damo v posodo, da vzhaja. Vzhajanega razvlečemo in zložimo, damo ponovno vzhajat. Ko drugič vzhaja, spet ga raztegnemo in po testu posujemo semena in jih vmesimo v testo. Iz testa naredimo hlebček in damo na pekač. Ko je vzhajano premažemo z oljem in damo v na 200 stopinj celzija ogreto pečico in pečemo 10 do 15 minut. Po te času, temperaturo znižamo na 180 stopinj celzija in pečemo še 40 do 45 minut. Pečenega vzamemo iz pečice in potrkamo po spodnjem delu. Če doni je pečen. Pustimo, da se ohladi.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev