KRUH S SEMENI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čajna žlica sladkorja
- 2 čajna žlica olja
- 2 čajna žlica soli
- 4 dag kvasa
- 2,5-3 dcl mlačne vode
- 20 dag moke ostre
- 30 dag moke ržene
- 8 jedilna žlica semen(bučna,sončična,sezam,lanena,..)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2229 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 741 |
Navodila za pripravo
Moko presejemo,dodamo sol,v sredo naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas,dodamo žlico sladkorja, malo mlačne vode.Potresemo z moko in pustimo da vzhaja.Dodamo preostalo mlačno vodo in zgnetemo gladko testo.Pustimo vzhajati 30 minut na toplem.Dodamo semena in testo dobro pregnetemo. Oblikujemo štruco, pustimo vzhajati.
Pomažemo z razžvrkljanim jajcem ali kislim mlekom.Pekač damo v že ogreto pečico na 230*C in pečemo 5 min, nato temperaturo znižamo na 180*C in pečemo še 40-45 minut.