Moja kuhinja:

Kruh z brusnicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 dcl mleka
  • 1 jajce
  • 1 kos kvasa
  • 800 g moke (tip 500)
  • 50 g moke (ostre)
  • 150 g moke (tip 1100)
  • 4 dcl VODE
  • sol, sladkor
  • 150 g suhih brusnic

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2052

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 529

Navodila za pripravo

Najprej v posodici zdrobimo kvas, ki ga zalijemo mešanico mlačnega mleka in vode. V večjo posodo, damo moko in na rob zlijemo mešanico kvasa. Pustimo da vzhaja 15 minut, dodamo še malo soli in sladkorja ter začnemo mesti. Gnetemo približno 15 minut oz. toliko časa, da testo srednje trdo in elastično. Testo pokrijemo s prtom in pustimo da vzhaja še 45 minut. Nato pomokamo delovno površino in razvaljamo polovico testa na centimeter debeline. Polovico brusnic potrosimo po testu, ki ga zvijemo v valj. Enako naredimo z drugo polovico testa. Obe štruci pokrijemo s prtom in pustimo počivati še eno uro. Nato ju damo v pečico in pečemo 45 minut pri 200°C. Vmes štruci 2x pomažemo z razžvrkljanim jajcem.
Ko sta štruci pečeni ju pokrijemo s kuhinjskim prtom in počakamo, da se ohladita. Postrežemo :) pa dober tek ;-)





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev