Moja kuhinja:

Kruhki presenečenja


Kruhki presenečenja
Kruhki presenečenja
Kruhki presenečenja
Kruhki presenečenja

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica soli
  • 2 stroka česna
  • 2 paradižnika
  • 250 g gladke moke
  • 1 zavitek kvasa v prahu
  • 250 g pšenične polnozrnate moke
  • 250 g sirotke
  • 3 jedilna žlica oljčnega olja
  • 1 šopek rukole
  • 1 majhna bučka
  • 150 g ovčjega sira
  • 125 g mozzarele

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1710

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 440

Navodila za pripravo

Zmešamo obe vrsti moke, kvas in sol. Sirotko z oljem malo segrejemo in jo zgnetemo v moko, da se začnejo delati mehurčki. Testo pokrijemo in ga pri sobni temperaturi pustimo vzhajati 10 minut.

Medtem operemo rukolo in jo na drobno sesekljamo. Bučko operemo, očistimo in naribamo. Ovčji sir nadrobimo in vse dobro premešamo.

Paradižnik poparimo z vrelo vodo, ga olupimo in narežemo na kocke. Česen olupimo in ga sesekljamo na drobno. Mozzarelo narežemo na kocke. Vse zmešamo in začinimo s soljo in poprom.
Dva pekača premažemo z maščobo, pečico segrejemo na 200°C.

Na pomokani deski dobro pregnetemo testo in ga razdelimo na 16 koščkov. Iz vsakega kosa naredimo kroglico. 8 kroglic napolnimo s sirovo mešanico, ostalih 8 pa s paradižnikovim nadevom. Nareimo lepe hlebčke.

Damo jih v pekačin jih pustimo vzhajati še 15 minut. Nato damo pečt na 180°C okoli 30 minut.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev