Moja kuhinja:

Kruhki z gorgonzolo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec soli
  • žlica sladkorja
  • 1-2 dcl mlačnega mleka
  • 20-30 dag moke
  • 1/2 kvasa
  • 10 dag gorgonzole

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2200

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 597

Navodila za pripravo

Kvas, mlačno mleko in sladkor zmešamo v skodelici in pustimo, da vzhaja. V moko naredimo jamico in ob robovih posipamo sol. Prilijemo kvasni nastavek in zamesimo testo. Po potrebi dodajamo vodo ali moko.

Hlebček malce naoljimo in pustimo hajati na toplem eno uro. Nato ga razdelimo na enake dele (odvisno kako velike kruhke želimo) in jih malce raztegnemo. Položimo jih na pekač in pustimo pol ure, preden jih damo pečt. Pečemo na 180 stopinj, da malce porjavijo (so skoraj pečeni).

Gorgonzolo naribamo (lahko tudi narežemo na rezine) in jo posujemo po skoraj pečenim kruhkih. Damo nazaj v pečico, da se stopi in da robovi kruhkov porjavijo.

Postrežemo kot prigrizek ali prilogo k narezkom.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev