Kruhova fila z zelenjavo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 mleko
- 1 sol
- 1 jajce
- 1 mešana zelenjava
- 1 star kruh
- 1 pražena sušena čebula
- 1 začimbe in sušena zelenjava
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 9700 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 977 |
Navodila za pripravo
Ko se nam nabere kruh od celega tedna, ki smo ga iz dneva v dan rezali na majhne koščke, je čas za pripravo le tega.
Predlog: Kruhova fila za polnjenega piščanca ali teletino ali pa ga lahko spečete zraven jedi v pečici, kot sem ga jaz in ga uporabite za prilogo.
Ko shranjujete kocke kruha jih lahko že potrosite s praženo suho čebulo, z raznimi začimbami ali suženo zelenjavo in soljo. Nato prelijemo z mlekom in dodamo narezano zelenjavo (peteršilj, zelena, čebul, korenček, por) ter premešamo, da je masa skoraj gladka in dodamo še jajce za povezavo sestavin. Naredimo hlebček in ga damo pečt v pečico samostojno (cca.40-60minut) ali zraven že na pol pečenih reber, pečenke ali piščanca (cca.60minut).
Njami:)