Moja kuhinja:

Langos



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 dcl olje
  • 1/2 čajna žlica sol
  • 200 ml kisla smetana
  • 15 g kvas
  • 400 g moka
  • 2.5 dcl mleka
  • 2 kos strok česna
  • 150 g nariban sir (edamec)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2497

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 491

Navodila za pripravo

V posodo stresemo moko in na sredi naredimo jamico. V jamico nalijemo toplo mleko v katerega nadrobimo kvas in pustimo da vzhaja. Dodamo še sol in zagnetemo testo, ki ga nato pustimo vzhajati 30 minut. V ponev nalijemo olje in ga segrejemo. Na deski testo razdelimo na hlebčke, ki jih sploščimo in ocvremo v segretem olju. V posodici zmešamo kislo smetano, sesekljan česen in žlico olivnega olja. Dobro premešamo i z meašnico premažemo langose ter jih potresujemo z naribanim sirom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev