Moja kuhinja:

Malorški kmečki kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 500 g pirine moke
  • 1 kos suhi kvas
  • 300 ml VODE

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1727

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 500

Navodila za pripravo

1. Moko presejam v skledo, dodam suhi kvas, sol, sladkor. Naredim jamico. Vanjo vlijem cca 250 do 300 ml vode, po potrebi, več ali manj. Zamesim testo, ki ga gnetim tako dolgo, da postane gladko in da se ne lepi več na roke.
2. Na toplem naj vzhaj cca 45 minut, da je lepo naraslo.
3. Pečico ogrejem na 180 stopinj Celzija.
4. Vhajano testo še enkrat na delovni površini pregntem, razdelim na 6 kosov, ter polagam v model. Medtem, ko se pečica ograva, kruhek še enkrat lepo vzhaja.
7. Postavim pekač v pečico ter nadzorujem proces peke: približno po 30 minutah kruhek premažam z vodo, da bo skorjica ostala mehka, preverim z laseno palčko. če je v sredini pečen. Povečam jakost temperature na 250 stopinj Celzija, ker imamo radi zelo zapečeno skorjico.
8. Ko je kruhek pečen, ga vzamem iz pekača, še ekrat premažem z vodo, zavijem v prtiček.

Počakamo, da se ohladi ali pa tudi ne, pa si ga postrežemo!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev