Moja kuhinja:

MLEČNE POLNOZRNATE ŠTRUČKE S SEZAMOM



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 60 g masla
  • 2 čajna žlica soli
  • 450 ml toplega mleka
  • 35 dag OSTRE BELE MOKE
  • OLJE OLIVNO
  • 35 dag polnozrnate pšenične moke
  • 7 g KVASA HITRO DELUJOČEGA

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3573

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 518

Navodila za pripravo

Moko , ki smo jo presejali pregnetemo z maslom. Dodamo sol (sol ob strani, da ne pride v stik z kvasom) V sredino naredimo jamico vanjo kvas in zlijemo mlačno vodo. Zamesimo mehko testo, ki ne sme biti lepljivo.
Veliko skledo na tanko namažemo z oljem. Testo gnetemo dokler ni gladko in prožno, nato ga oblikujemo v kepo in damo v skledo, ter pokrijemo za 90 minut na toplo, da testo naraste na dvakratno velikost.
Testo obdelamo s pestmi in ga 2-3 min gnetemo .
Testo razdelimo na 18 enako velikih kosov in jih oblikujemo v kepe iz kep naredimo okrogle štručke (oblikujemo rožice s kuhinjskimi škarjami) ali prestice po želji.
Pladnje namažemo z oljem nanje zložimo štručke jih pokrijemo z naoljeno folijo in vzhajamo še 20 min.
Premažemo jih s stepenim jajcem in posujemo s sezamom ali makom, v ogreti pečici jih pečemo na 230 stopinj celzija 15 min. Jih potrkamo po spodnji strani , da preverimo , če so pečeni.

Položimo na podstavek da se ohladijo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev