Mlečne štručke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jedilna žlica olja
- 60 g masla
- 1 jedilna žlica stepeno jajce
- 750 g bele ostre moke in pest moke za posipanje
- 7 g hitro delujočega kvasa (garant-dr. Oetker)
- 450 ml mlačnega mleka
- 3 jedilna žlica sezamovih semen
- 3 jedilna žlica makovih semen
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5306 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 682 |
Navodila za pripravo
Moko presejemo v veliko skledo. Pregnetemo jo z maslom, nato dodamo sol in kvas. V sredini naredimi jamico in tja prilijemo mleko. Z rokami zamesimo testo, ki pa ne sme biti lepljivo.
Veliko skledo namažemo z oljem, testo pa oblikujemo v kepo, katero gnetemo dokler ni gladka in prožna. Pokrijemo z naoljemo folijo in postavimo na toplo, kjer mora vzhajati 1 uro in pol dokler ne naraste na dvakratno velikost.
Po tem času testo zvrnemo na pomokano površino in ga še enkrat na hitro pregnetemo.
Testo razdelimo na 18 enakih kosov, katere oblikujemo v okrogle kepice. Iz kepic pa pripravimo poljubne oblike (kitke, pletenice, z škarjami lahko razrežemo površino..)
Štručke damo na peki papir in jih pomažemo z oljem, paziti moramo da so precej narazen druga od drug, ker bodo v pečici še narastle. Tako jih pustimo vzhajati še 20 minut. Štručke premažemo z stepenim jajcem in potresemo s semeni. Potem pa jih spečemo na 230 stopinj 15 min, oz. da dobijo lepo barvo. Da preverimo, če so pečene potrkamo po spodnji strani-doneti morajo votlo.