Moja kuhinja:

Ocvirkovka (špehovka)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - sol
  • - sladkor
  • 1 kg moke
  • 4,5 dcl VODE
  • 1 kos kvasa v kocki
  • - olja za premaz
  • 2 skodelica ocvirkove masti
  • 2 skodelica slanine - špeha

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 18163

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 611

Navodila za pripravo

Iz moke, kvasa, vode, soli in sladkorja zamesimo testo kot za kruh. Damo ga v posodo, da vzhaja. Ko vzhaja pregnetemo, ter damo še enkrat vzhajat. Med drugim vzhajanjem stopimo mast z ocvirki in narežemo slanino. Ko vzhaja testo še drugič, ga razvaljamo na pol cm na debelo, na testo damo ocvirke, ki smo jih polovili iz masti, ter po testu razporedimo slanino. Zavijemo in damo v pekač da vzhaja. Vzhajanega premažemo z oljem in damo v pečico segreto na 200 stopinj celzija za 10min. Po tem času spustimo temperaturo na 180 stopinj celzija in pečemo še 45min. Pečenega vzamemo iz pekača in ohladimo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev