Moja kuhinja:

Okuse in barve narave (kruh)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1000 g bele moke
  • 4 ščepec soli
  • 110 ml VODE
  • 1 kos sveži kvas
  • 10 ml sok rdeče pese
  • 10 ml sok špinače
  • 10 ml sok paradižnika
  • 100 ml vode za vsak sok

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1611

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 524

Navodila za pripravo

1. Kocko kvasa razdelim na 4 dela.
2. Moko odtehtam po 250 gramov na vsako vrsto testa.
3.Vzamem 4 kozarci. V vsak kozarec nalijem sok, dam kvas, žlico sladkorja, šćep soli, prilijem vodo. Tekočino imam na sobni temperaturi. Za špinačno tasto vzamem 3 kocke zmrznjene špinače, jo malo odtalim, ter zmešam v mešalniku. Za rdečo peso vzamem sok od vožene pese. Za paradižnnikov sok zmešam 2 žlici koncentrata ali paradižnikov pire.
4. Moko (250g) dam v skledo, primešam sok špinače, zamešam testo, če je presuho, dodam malo vode.
Vzamem nasljednih 250 g. moke, primešam paradižnikov sok, in zamesim testo.
Enako naredim z sokom rdeče pese in navadno vodo, saj imamo 4 kozarce tekočine. Kupčke testa dam vzahajati za 35 minut.
5. Med tem, ko testo vzhaja, namažem model za šarklj z mščobo in potresem z drobtinami. Vzhajano testo razvaljam na klobase, zložim v pekač, cik-cak. Dam na toplo za 35 minut, da testo ponovno vzhaja, glej sliko.
6. Pečico segrejem na 180 stopinj Celzija, vzhajan kruh dam v pečico za 30 do 35 minut. Preverim vedno s palčko, ali je kruh pečen.
5 minut pred koncem peke kruh premažem z vodo, da je skorjica bolj mehka.

Takole pečen kruh pojemo kar samega.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev