Moja kuhinja:

Parkeljni za pridne in poredne



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 12

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 0,5 kg moke
  • 7,5 dag masla ali margarine
  • 7,5 dag sladkorja
  • 2 kos jajca
  • 2 dag kvasa v kocki
  • 2 dcl mleka
  • 3 ščepec soli
  • - rozine ali koriander za oči
  • - rdeče barve za jezik

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4133

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 462

Navodila za pripravo

Iz sestavin zamesimo mehko testo (izpustimo sestavine za jezik in oči), ter vzhajamo. Ko vzhaja vzamemo iz testa kepice in oblikujemo v štručko, ki jo 5x zarežemo (glej sliko), ter ušesa (rogove) zavihamo gor, roke in noge pa posvaljkamo, da pridejo daljše in tanjše, ter oblikujemo kakor želimo da ima roke in noge. Parkeljna damo na pekač, zarežemo za jezik, ter dodamo oči. Pustimo, da vzhaja. Pečemo 15-20minut na 180 stopinj celzija. Pečene ohladimo in pobarvamo jezik.

parkeljni , Klavdija Hiti




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev