Moja kuhinja:

Pirin kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kvas
  • 1 jajce
  • semena po želji
  • 2.5 dcl tople vode
  • 0.5 kg pirine moke
  • 1 žlička soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4571

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 731

Navodila za pripravo

V posodo stresemo skoraj vso moko (malce je pustimo za kasneje). Na sredini naredimo jamico in v njej razdrobimo kvas in dodamo toplo vodo.

S kuhalnico zmešamo v gladko maso, jo prekrijemo z bombažno krpo in damo na toplo. Po pol ure testo ponovno pregnetemo, pokrijemo z bombažno krpo in ga postavimo na toplo. Postopek ponovimo še dvakrat.

Testo namestimo v pekač (najboljši je srnin hrbet) - ne oblikuje se popoln hlebček, testo je 'preredko'. Premažemo ga s stepenim jajcem in po želji posujemo s semeni. Kruh pečemo približno pol ure na 180 stopinj.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev