Moja kuhinja:

Pirin kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kvas
  • 1 jajce
  • semena po želji
  • 2.5 dcl tople vode
  • 0.5 kg pirine moke
  • 1 žlička soli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4273

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 633

Navodila za pripravo

V posodo stresemo skoraj vso moko (malce je pustimo za kasneje). Na sredini naredimo jamico in v njej razdrobimo kvas in dodamo toplo vodo.

S kuhalnico zmešamo v gladko maso, jo prekrijemo z bombažno krpo in damo na toplo. Po pol ure testo ponovno pregnetemo, pokrijemo z bombažno krpo in ga postavimo na toplo. Postopek ponovimo še dvakrat.

Testo namestimo v pekač (najboljši je srnin hrbet) - ne oblikuje se popoln hlebček, testo je 'preredko'. Premažemo ga s stepenim jajcem in po želji posujemo s semeni. Kruh pečemo približno pol ure na 180 stopinj.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev