Pirin kruh
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kvas
- 1 jajce
- semena po želji
- 2.5 dcl tople vode
- 0.5 kg pirine moke
- 1 žlička soli
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4571 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 731 |
Navodila za pripravo
V posodo stresemo skoraj vso moko (malce je pustimo za kasneje). Na sredini naredimo jamico in v njej razdrobimo kvas in dodamo toplo vodo.
S kuhalnico zmešamo v gladko maso, jo prekrijemo z bombažno krpo in damo na toplo. Po pol ure testo ponovno pregnetemo, pokrijemo z bombažno krpo in ga postavimo na toplo. Postopek ponovimo še dvakrat.
Testo namestimo v pekač (najboljši je srnin hrbet) - ne oblikuje se popoln hlebček, testo je 'preredko'. Premažemo ga s stepenim jajcem in po želji posujemo s semeni. Kruh pečemo približno pol ure na 180 stopinj.
Dober tek!