Moja kuhinja:

Pogača s tremi siri



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajca
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 3 dcl mleka
  • 2 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 500 g mehke moke
  • 3 jedilna žlica kisle smetane
  • 20 g kvasa
  • 20 dag trapista
  • 15 dag feta sira
  • 20 dag mozzarele
  • 10 dag olive polnjene s papriko

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2578

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 841

Navodila za pripravo

Testo: Vposodo damo moko, dodamo sol in na sredino naredimo vdolbino, v katero zdrobimo kvas. Dodamo sladkor in 1 dcl mlačne vode. Kvas, vodo, sladkor in malo moke zmešamo v gladko, tekočo zmes in postimo počivati 10 min, da kvasec naraste. Dodamo mlačno mleko in testo pregnetemo, lahko z mešalcem ali z roko. Olivno olje dodamo šele ko je kvas že zmešan z mlekom in moko. Testo gnetemo še 10-15 min, oziroma dokler ni gladko. Če se preveč prijemlje dodamo še moke, dokler ni mehko in voljno na dotik. Naoljimo ga z olivnim oljem, pokrijemo in pustimo počivati 15 min, da vzhaja. Razvaljamo ga na 0,5 do 1cm debelo v krog. Z nožem za rezanje pizz razrežemo pogačo na dele približno 5x5 cm, tako da kasneje pogačo lažje trgamo. Pogačo s čopičem namažemo z mlačno vodo, pokrijrmo s krpo in pustimo vzhajati. Pečico nastavimo na 190 C.

Preliv: V posodo damo jajci, kislo smetano in z metlico premešamo, dodamo nariban trapist in zdrobljen feta sir. Vse skupaj premešamo. Na rezine narežemo mozzarelo in prepolovimo polnjene olive.

Ko je pogača dovolj vzhajala, to vemo tako, če rahlo pritisnemo s prstom v testo se mora dvigniti v prvotni položaj, ne sme ostati vdrtina, jo namažemo z mešanico jajc in sira enakomerno po vsej površini. Na vsak kos, kakor smo prej narezali testo, damo rezino mozzarele in pol olive.

Pogačo damo v pečico in pečemo cca 20 min, oziroma dokler ni lepo zapečena. Počakamo, da se malo ohladi, jemo jo lahko še toplo kot samostojno jed ali kot prilogo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev