Pogača s tremi siri
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jurij Mlakar
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 kos jajca
- 1 čajna žlica sladkorja
- 3 dcl mleka
- 2 jedilna žlica olivnega olja
- 1 čajna žlica soli
- 500 g mehke moke
- 3 jedilna žlica kisle smetane
- 20 g kvasa
- 20 dag trapista
- 15 dag feta sira
- 20 dag mozzarele
- 10 dag olive polnjene s papriko
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2578 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 841 |
Navodila za pripravo
Testo: Vposodo damo moko, dodamo sol in na sredino naredimo vdolbino, v katero zdrobimo kvas. Dodamo sladkor in 1 dcl mlačne vode. Kvas, vodo, sladkor in malo moke zmešamo v gladko, tekočo zmes in postimo počivati 10 min, da kvasec naraste. Dodamo mlačno mleko in testo pregnetemo, lahko z mešalcem ali z roko. Olivno olje dodamo šele ko je kvas že zmešan z mlekom in moko. Testo gnetemo še 10-15 min, oziroma dokler ni gladko. Če se preveč prijemlje dodamo še moke, dokler ni mehko in voljno na dotik. Naoljimo ga z olivnim oljem, pokrijemo in pustimo počivati 15 min, da vzhaja. Razvaljamo ga na 0,5 do 1cm debelo v krog. Z nožem za rezanje pizz razrežemo pogačo na dele približno 5x5 cm, tako da kasneje pogačo lažje trgamo. Pogačo s čopičem namažemo z mlačno vodo, pokrijrmo s krpo in pustimo vzhajati. Pečico nastavimo na 190 C.
Preliv: V posodo damo jajci, kislo smetano in z metlico premešamo, dodamo nariban trapist in zdrobljen feta sir. Vse skupaj premešamo. Na rezine narežemo mozzarelo in prepolovimo polnjene olive.
Ko je pogača dovolj vzhajala, to vemo tako, če rahlo pritisnemo s prstom v testo se mora dvigniti v prvotni položaj, ne sme ostati vdrtina, jo namažemo z mešanico jajc in sira enakomerno po vsej površini. Na vsak kos, kakor smo prej narezali testo, damo rezino mozzarele in pol olive.
Pogačo damo v pečico in pečemo cca 20 min, oziroma dokler ni lepo zapečena. Počakamo, da se malo ohladi, jemo jo lahko še toplo kot samostojno jed ali kot prilogo.