Moja kuhinja:

Polnozrnat kruh s sončničnimi semeni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kvas
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 mali žlički soli
  • 70 dag polnovredne (polnozrnate) moke
  • 30 dag bele pšenične moke
  • 1 dcl tople vode + po potrebi (cca. 4 dl)
  • 2 pesti sončničnih semen (ali več)
  • semena po želji (za povrhu) - lan, sezam, sončnično ali bučno seme

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2742

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 702

Navodila za pripravo

V 1 dl tople vode vmešamo kvas in sladkor in počakamo, da nabrekne.

V posodo stresemo polnovredno moko, ji dodamo sol in vmešamo zmes s kvasom. Primešamo sončnična semena. Postopoma dodajamo toplo vodo in belo moko ter zamesimo hlebček. Ne smemo zamesiti pretrdo, saj bo tudi kruh potem zbit. Testo naj bo mehko, vendar ravno toliko, da se ne prijema prstov. Hlebček damo v posodo, ki jo pokrijemo s servetom ter pustimo 1 uro hajati.

Hlebček rahlo premesimo in namestimo na pekač. Ponovno ga pustimo vzhajati, da vidno naraste. Če bo vzhajal premalo, bo med peko počil, če pa preveč, bo med peko upadel. Tik preden pekač postavimo v pečico, hlebček prepikamo oz. zarežemo, ga namažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s poljubno mešanico semen.

Kruh pečemo približno 1 uro oz. toliko časa, da se dno hlebca obarva.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev