Moja kuhinja:

Polnozrnati kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • * mleko
  • 1 kocka kvasa
  • * sol in sladkor
  • 7 dag maščobe
  • 75 dag pšenične moke
  • 1 pest bučnih semen
  • 1 pest lanenih semen

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2270

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 659

Navodila za pripravo

Najprej pripravimo kvasec. Kvas, malo moke, sladkorja in mleka v skledici premešamo in pustimo, da vzhaja.
Moko presejemo v večjo skledo. Na sredini naredimo jamico, na vrhu solimo in vanjo zlijemo vzhajani kvasec, semena in maščobo. Zgnetemo v gladko testo. Med gnetenjem po potrebi dodajamo še moko in mleko. Dobro pregneteno testo pokrijemo s toplim servetom in damo vzhajati. Ko je vzhajano še enkrat pregnetemo, vzhajamo in damo v pečico. Pečemo na 180 stopinj 1 uro.

**DOBER TEK**





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev