Moja kuhinja:

Rahel beli kruh



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 dag maslo
  • 4 dcl mleko
  • 8 jedilna žlica olje
  • 2 čajna žlica sol
  • 1 čajna žlica sladkor
  • 1 kg moka
  • 2 dcl sladka smetana
  • 2 kos jajce
  • 2 kos kvas (kocka)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3883

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 879

Navodila za pripravo

V mlačno mleko damo kvas, žličko sladkorja in žličko moke in pustimo da vzhaja.

Presejemo moko, naredimo jamico, v katero damo jajca. Po enem robu moke posujemo sol, po drugem pa damo maslo in olje. Na sredo zlijemo kvas in dobro premešamo. Nazadnje dodamo sladko smetano. Dobro pregnetemo, da je testo mehko in pustimo 30 minut na toplem, da vzhaja. Testo mora podvojiti svojo velikost. Vzhajano testo ponovno premesimo in oblikujemo dve štruci. Pustimo, da vzhaja še 20 minut. Kruh nato zarežemo in namažemo s sladkano kavo. Pečemo v ogreti pečici 40 minut 200°C.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev