Rahel beli kruh
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Jerneja Šajn
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 dag maslo
- 4 dcl mleko
- 8 jedilna žlica olje
- 2 čajna žlica sol
- 1 čajna žlica sladkor
- 1 kg moka
- 2 dcl sladka smetana
- 2 kos jajce
- 2 kos kvas (kocka)
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3883 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 879 |
Navodila za pripravo
V mlačno mleko damo kvas, žličko sladkorja in žličko moke in pustimo da vzhaja.
Presejemo moko, naredimo jamico, v katero damo jajca. Po enem robu moke posujemo sol, po drugem pa damo maslo in olje. Na sredo zlijemo kvas in dobro premešamo. Nazadnje dodamo sladko smetano. Dobro pregnetemo, da je testo mehko in pustimo 30 minut na toplem, da vzhaja. Testo mora podvojiti svojo velikost. Vzhajano testo ponovno premesimo in oblikujemo dve štruci. Pustimo, da vzhaja še 20 minut. Kruh nato zarežemo in namažemo s sladkano kavo. Pečemo v ogreti pečici 40 minut 200°C.