Moja kuhinja:

Rogljički z olivnim oljem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 3 dcl mleka
  • 1 dcl olivnega olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 500 g mehke moke
  • 5 g kvasa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2323

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 547

Navodila za pripravo

V posodo damo moko in na sredino naredimo vdolbino. Vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in 1 dcl mlačne vode. Kvas premešamo s sladkorjem in pustimo 10 min, da kvasec naraste, potem dodamo še sol, mlačno mleko in vse skupaj gnetemo na roko ali z mešalcem za testo. Dodamo še olivno olje, ki naj bo zelo kvalitetno, zaradi okusa. Olje ne damo direktno na kvas, ker maščoba lahko nevtralizira delovanje kvasa. Gnetemo tako dolgo, da testo odstopi od sten posode. Na dotik mora biti voljno, ne pretrdo. Hlebček namažemo z olivnim oljem, ga damo nazaj v posodo, pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 30 min.
Pretresemo ga na površino in razdelimo na 4 dele. Vsak del razvaljamo v obliko kroga čim tanjše. Vsak krog razdelimo na 8 enakih delov (trikotnikov), ki jih nato zrolamo od širšega dela k ožjem (od zunaj na notri), tako da dobimo rogljičke.
Položimo jih na pladenj na katerem jih bomo pekli in jih premažemo z toplo vodo v kateri raztopimo žlico soli. Pokrijemo jih in pustimo vzhajati. Dovolj vzhajani so takrat, ko se jih rahlo dotaknemo s prstom, se mora vdolbinica poravnati,če ostane ni dovolj vzhajano. Pečemo jih pri 220 C, dokler niso zlato rumeni.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev