Moja kuhinja:

Rženi kruh s semeni iz krušne peči



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kocka kvasa
  • o,6 dcl mleka
  • 3-4 žlice olja
  • 2 čajni žlički soli
  • 0,6 kg navadne moke
  • dober ščep sladkorja
  • 0,5 kg ržene moke
  • 3-4 pesti različnih semen

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2657

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 591

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Mleko sladkamo in ji dodamo zdobljrn kvas na koščke. Posodico pokrijemo in pustimo kvas vzhajati kakšnih 10-15 minut. Medtem v večjo posodo stresemo moko in naredimo luknjo v sredini. Ob rob potresemo sol ( da ne bo prišel v direkten kontakt s kvasom ) in zlijemo olje. V luknjo nato med rednim mešanjem zlivamo vzhajan kvas. Ko ga bolj ali manj vmešamo v moko, vse sestavine stresemo na pult in jih pričnemo gnesti. Po potrebi vlivamo še malce vode, dokler testo ne postane mehko vendar se ne prijema več na delovno površino. Takega nato položimo nazaj v pomokano posodo in ga malce potresemo z moko, ter pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo 1 uro da vzhaja.
Po tem času bi moralo testo podvojiti svojo velikost, in takega nato ponovno zgnetemo in mu vgnetemo semena. Položimo ga na leseno podlago in nato naprej v krušno peč. Tam ga pečemo kakšne 45 minut.

Dober tek





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev