Sezamov polžek
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 500 g moke
- 1 dcl olja
- 4 dcl mleka
- sezam za posip
- 1 kocka kvasa
- 1 čajna žlica soli ( zravnana )
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2714 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 623 |
Navodila za pripravo
Iz sestavin zmesimo testo, ter pustimo da počiva eno uro. Pri soli pazimo da ne dodamo zelo polne žličke soli, da ne bo preslano, lahko dodamo manj kot pa eno cel čajno žličko ( odvisno od velikosti žličke ). Ko se testo dvigne ga razvaljamo v dolg trak, ki ga potem zvijemo v obliko polžje hiše. Posipljemo s sezamovimi semeni ter pečemo na ogreti pečici na 180°c okoli 45 minut ( da postane lepo zlatorjave barve).
Dober tek!