Moja kuhinja:

Sirove francoske štručke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • 25 g kvasa
  • 0,5 kg moke
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 pest naribanega sira
  • 0,25 l vode
  • 2-3 žličke olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1598

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 428

Navodila za pripravo

V posodo zlijemo toplo vodo in jo sladkamo. Dodamo ji nadrobljen kvas in jo pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo počivati kvas kakšne 10 minut. V večjo posodo stresemo 0,4 kg moke in na sredini naredimo luknjico. Ob robovih posode natresemo sol in zlijemo olje. Ko se kvas lepo napihne ga zlijemo v luknjico in z leseno kuhalnico počasi vmešamo iz sredni proti robovom. Zmes nato stresemo na delovno površino in jo dobro zgnetemo. Po potrebi dodajamo še moko dokler se testo ne prijemlje več na delovno površino in je lepo mehko. Takega nato položimo v pomokano posodo, ga malce potresemo z moko in pustimo 1 uro da vzhaja.
Po tem času na pekač obložimo s peki papirjem ki ga namastimo z margarino ali maslom. Testo sploščimo in mu dodamo nariban sir. Tega nato dobro vgnetemo v testo. Testo nato razpolovimo in oblikujemo iz vsake polovice dolg svaljek. Tega položimo na pomaščen pekač in potresemo s sirom. Na pekaču ga pustimo pol ure da se testo lepo napihne nato pa ga položimo v segreto pečico na 180 stopinj za dobre pol ure. Po tem času ga vzamemo ven in pokrijemo z vlažno krpo če ne želimo trde skorje.


DOBER TEK





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev