Moja kuhinja:

Sirove štručke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • pica šunka
  • malo soli
  • 1/2 kg moke
  • 0.5 dcl olja
  • kos sira
  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 1/2 kocke kvasa
  • 2 dcl mleka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6016

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 566

Navodila za pripravo

V posodo damo moko. K moki dodamo olje, ščepec soli, jogurt, kvas raztopljen v mleku. Zamesimo testo. Ko testo zamesimo ga malo pomokamo, pokrijemo s kuhinjsko servieto ter pustimo da vshaja.
Ko testo dovolj nakipne ga razpolovimo na pol, ter obe polovici testa razvaljamo približno na centimeter debelo. Vsako testo razrežemo na štiri dele ( lahko tudi več če želimo da so štručke majhne ). Na vsak kos damo šunko ( damo poljubno količino lahko malo več ali manj; po želji ). Nato jo zrolamo, da dobi obliko štručke. Štručke nadevamo v naoljen pekač. Po vrhu posujemo nariban sir ( tudi tu je količina poljubna, lahko damo namesto naribanega sira tudi sir v rezinah ). Pečemo na ogreti pečici na 180°c, da postanejo štručke zlato rumene barve ( približno 40 minut).

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev