Moja kuhinja:

SLANI ROGLJIČKI S ŠUNKO IN SIROM



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g masla
  • malo sira
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 jedilna žlica medu
  • 150 ml toplega mleka
  • malo kečapa
  • 500 OSTRE BELE MOKE
  • 1 čajna žlica HITRO DELUJOČEGA KVASA
  • olje OLIVNO
  • 150 ml tople vode
  • malo šunkinih rezin
  • 1 jajce za premaz

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6722

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 519

Navodila za pripravo

Moko in sol damo v veliko skledo.Dodamo 200 g masla in pregnetemo. V sredino naredimo jamico vanjo kvas in sladkor in zlijemo mlačno vodo ter mleko. Zamesimo mehko testo, ki ne sme biti lepljivo.
Testo zavijemo in damo za nekaj ur v hladilnik, ven ga vzamemo , ko je dovolj čvrsto , da ga lahko razvaljamo in oblikujemo. Razvaljamo na krog velikosti velikega krožnika in razdelimo na 8 delov. Žličko kečapa namažemo gor damo rezino šunke in rezino sira ter zavijemo kot na sliki-Od širšega dela k ožjemu.

Rogljičke položimo na pladenj in pustimo 20 min da narastejo.
Potem jih premažemo z jajci da postanejo hrustljavi.
V ogreti pečici jih pečemo na 220 stopinj celzija 15 min.

Položimo na podstavek da se ohladijo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev