Moja kuhinja:

Štručke s pršutom in sirom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: kruh

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 dcl mleka
  • 0.5 kg ostre pšenične moke
  • 2 kos suhega kvasa
  • 1 dcl olivnega olja
  • 2 kos rumenjak
  • 0.5 čajna žlica soli
  • 2 jedilna žlica sezamovih semen
  • 16 tankih rezin pršuta
  • 16 tankih rezin sira

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11425

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 850

Navodila za pripravo

Vse sestavine razen enega rumenjaka, sezama, pršuta in sira umesiš v mehko testo, ki naj vzhaja na toplem cca. 20 min. Testo razdeliš na dva enaka dela in vsakega posebej na delovni površini namazani z olivnim oljem razvaljaš v krog, cca 0.5 cm debelo. Razrežeš ga kot je prikazano na sliki. Na vsak trikotnik, ki nastane položiš rezino pršuta in rezino sira. Zviješ od širšega dela proti ožjemu delu, da dobiš štručko. Štručke zloži na pekač obložen s peki papirjem, premaži jih z rumenjakom in potresi z sezamom. Pečico vklopi na 180 stopinj in daj peči. Pečeš do zlato rjave barve.
Najboljše so tople, lahko pa jih postrežeš pogrete še par dni.
Štručke lahko polniš z mortadelo, sirom, skuto, z zelišči, z olivami, lahko pa narediš tudi sladke nadeve.
Naj vam tekne!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev