Štručke s pršutom in sirom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Desa Kapelj Gorenc
Vrsta jedi: kruh
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dcl mleka
- 0.5 kg ostre pšenične moke
- 2 kos suhega kvasa
- 1 dcl olivnega olja
- 2 kos rumenjak
- 0.5 čajna žlica soli
- 2 jedilna žlica sezamovih semen
- 16 tankih rezin pršuta
- 16 tankih rezin sira
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 11425 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 850 |
Navodila za pripravo
Vse sestavine razen enega rumenjaka, sezama, pršuta in sira umesiš v mehko testo, ki naj vzhaja na toplem cca. 20 min. Testo razdeliš na dva enaka dela in vsakega posebej na delovni površini namazani z olivnim oljem razvaljaš v krog, cca 0.5 cm debelo. Razrežeš ga kot je prikazano na sliki. Na vsak trikotnik, ki nastane položiš rezino pršuta in rezino sira. Zviješ od širšega dela proti ožjemu delu, da dobiš štručko. Štručke zloži na pekač obložen s peki papirjem, premaži jih z rumenjakom in potresi z sezamom. Pečico vklopi na 180 stopinj in daj peči. Pečeš do zlato rjave barve.
Najboljše so tople, lahko pa jih postrežeš pogrete še par dni.
Štručke lahko polniš z mortadelo, sirom, skuto, z zelišči, z olivami, lahko pa narediš tudi sladke nadeve.
Naj vam tekne!