Ameriški corndogsi - hrenovke v testu
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1,5 jedilna žlica sladkorja
- 1 čajna žlica soli
- 5 piščančjih hrenovk
- 1,5 kozarca navadne moke
- 1,5 kozarca koruzne moke
- 2/3 vrečke pecilnega praška
- 1 KOZAREC MLEKA
- 1/4 kozarca olja
- 10 lesenih palčk (najbolj so primerne tiste za ražnjiče)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 6377 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 597 |
Navodila za pripravo
V visoko posodo stresemo suhe sestavine, v manjšo pa jajca, mleko in olje. Mokre sestavine zmešamo in nato postopoma dodajamo k suhim in miksamo z električnim mešalnikom. Nastati mora dokaj gosta snov. Potem operemo hrenovke in jih prepolovimo, ter dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Hrenovke nato malce povaljamo po moki in jih nataknemo na palice.
Medtem segrejemo olje in si pripravimo posodo, ki jo obložimo s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje od ocvrtih hrenovk. Ko je olje segreto ( lahko vanj damo malce mase in če začne cvrčati je dovolj segreto ) vanj začnemo dodajati hrenovke, ki jih prej potopimo v koruzno maso. Pomembno je da jih cvremo na srednji temperaturi (recimo 6/7 od 9 ) toliko časa da postanejo temno rjave barve, ker se drugače ne bodo dovolj spekle in bo na sredini koruzna masa še surova.
Ameriške hrenovke v testu lahko postrežemo s kečapom, gorčico, tatarsko omako in k raznim drugim omakam.
DOBER TEK!