Moja kuhinja:

Ameriški corndogsi - hrenovke v testu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1,5 jedilna žlica sladkorja
  • 1 čajna žlica soli
  • 5 piščančjih hrenovk
  • 1,5 kozarca navadne moke
  • 1,5 kozarca koruzne moke
  • 2/3 vrečke pecilnega praška
  • 1 KOZAREC MLEKA
  • 1/4 kozarca olja
  • 10 lesenih palčk (najbolj so primerne tiste za ražnjiče)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6377

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 597

Navodila za pripravo

V visoko posodo stresemo suhe sestavine, v manjšo pa jajca, mleko in olje. Mokre sestavine zmešamo in nato postopoma dodajamo k suhim in miksamo z električnim mešalnikom. Nastati mora dokaj gosta snov. Potem operemo hrenovke in jih prepolovimo, ter dobro osušimo s kuhinjsko krpo. Hrenovke nato malce povaljamo po moki in jih nataknemo na palice.
Medtem segrejemo olje in si pripravimo posodo, ki jo obložimo s papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje od ocvrtih hrenovk. Ko je olje segreto ( lahko vanj damo malce mase in če začne cvrčati je dovolj segreto ) vanj začnemo dodajati hrenovke, ki jih prej potopimo v koruzno maso. Pomembno je da jih cvremo na srednji temperaturi (recimo 6/7 od 9 ) toliko časa da postanejo temno rjave barve, ker se drugače ne bodo dovolj spekle in bo na sredini koruzna masa še surova.
Ameriške hrenovke v testu lahko postrežemo s kečapom, gorčico, tatarsko omako in k raznim drugim omakam.

DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev