biftek v poprvi omaki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: eno rizvič
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 dag moke
- 2 dag masla
- 0.5 dcl Rdečega vina
- 30 dag pljučne
- 1 čajna žlica gorčice
- 1 jedilna žlica worcersterske omake
- 2 dag zelenega popra
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3673 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 858 |
Navodila za pripravo
Biftke narahlo potolčemo z dlanjo,solimo popramo in jih po eni strani premažemo z gorčico ter pokapamo z oljem.V ponvi stopimo maslo in na njem popečemo biftke.Ko so popečeni jih odstranimo iz ponve dodamo malo moke ,popražimo,zalijemo z vinomin dodamo še worcestersko omako in zeleni poper.Dodamo biftke in jih dušimo 2-3 minute.Biftke naložimo na krožnike in jih prelijemo z omako.