Moja kuhinja:

BOŽIČKOVA PEČENKA


BOŽIČKOVA PEČENKA
BOŽIČKOVA PEČENKA
BOŽIČKOVA PEČENKA
BOŽIČKOVA PEČENKA

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 stroka česna
  • 1 sol po okusu
  • 2 kg Svinjskega stegna
  • 10 rezin pršuta
  • 10 suhih sliv
  • 5 rezin limone in pomaranče
  • 20 dag mreže za pečenko(pečka)
  • 1 ščepec popra
  • 3 dcl terana ali merlota

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2397

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 630

Navodila za pripravo

Svinjsko stegno nasolimo,popopramo.Suhe slive našpikamo v svinjsko stegno,najlažje bo,če napravite žepke.Pršut ovijete okoli stegna,na pršut naložite nekaj rezin limone in pomaranče ter ovijte v mrežico za pečenje.Položimo v pekač in prilijemo 2 dcl vroče vode in pečemo približno 70 minut na 190 stopinjah.Med peko pečenko zalivamo z lastnim sokom in vinom.Pečeno razrežemo,zraven ponudimo pire in solato.Dober tek





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev