BUJTA REPA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos čebula
- 3 dag moke
- 1 čajna žlica soli
- 3 jedilna žlica kisle smetane
- 5 dag masti
- 20 dag prosene kaše
- 70 dag kisle repe
- 150 dag svinjskega hrbta
- 5 kos strokov česna
- 1 ščepec rdeče paprike
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2874 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 834 |
Navodila za pripravo
Svinjski hrbet damo kuhatv vodo,katere nalijemo le toliko,da je vse skupaj pokrito.Ćez 15-20 min dodamo repo in kuhamo naprej, pred koncem dodamo oprano proseno kašo in kuhamo tako dolgo, da je prosena kaša kuhana.Na masti prepražimo sesekljano čeulo ter česen,dodamo moko in naredimo prežganje,dodamo tudi noževo konico rdeče paprike.Jed dobro prevremo, po okusu solimo, vzamemo meso iz repe in ga narežemo na rezine.Jed lahko izboljšamo tudi z tremi,štirimi žlicami omake od pečenke.
Zraven ponudimo krvavice in fižol zabeljen z ocvirki.