Moja kuhinja:

Cajunski piščanec s čebulo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 olivno olje
  • 1 čebula
  • 1 sol
  • 1 poper
  • 1/2 piščanca
  • 1 Cajunske začimbe

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2710

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 629

Navodila za pripravo

Piščanca najprej malo prerežemo, da lahko tudi belo meso dobi okus in sočnost. Pod kožo mu damo maslo in ga nasolimo in popramo. Nato vtremo še cajunske začimbe (v Sloveniji se dobijo v večjih Merkatorjih) in nato ga prekrijemo s čebulo (lahko jo malo vtremo) in prelijemo z olivnim oljem (kot na sliki). Pustimo ga v hladilniku, da se marinira vsaj kakšno uro.
Pečemo cca. 1-2uri na 180-220 stopinj celzija (odvisno od velikosti piščanca in od pečice). Vmes obrnemo piščanca in omako zalijemo z belim vinom ali jušno osnovo.

Postrežemo z rižem, praženim krompirjem ali pa kruhovo filo z zelenjavo (je med mojimi recepti).

Pa dober tek*





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev