Čevapčiči
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 kg mešanega mletega mesa
- 2 stroka česna
- malo maščobe za pečenje
- malo soli in mešanico začimb za čevapčiče
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2688 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 855 |
Navodila za pripravo
Mleto meso začinimo in ga dobro premešamo. Iz mase naredimo svaljke in jih lepo oblikujemo. Na vroči maščobi jih lepo zapečemo iz obeh strani. Na vsaki strani po 10 minut, medtem jih obračamo.
Postrežemo še tople. Ni treba, da čakamo na poletje in piknik v naravi. Okusne čevapčiče si lahko pripravimo kadarkoli. Zraven lahko postrežemo pečeni krompir in svežo zelenjavo. Pa kakšen ajver, zenf in malo čebule se zraven lepo prileže...
Pa dober tek!