cordon spinat:)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jedilna žlica moke
- 1 kos jajce
- 2 manjša svinjska zrezka (ribica)
- 2 jedilna žlica špinače
- 1/2 rezine sira
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2477 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 847 |
Navodila za pripravo
Recept pripravljen za 1 osebo.
Iz kosa svinjske ribice odrežemo 2 tanjša svinjska zrezka, ju nasolimo in malo popopramo. Na en zrezek položimo špinačo (jaz sem imela zamrznjeno, ker sveže ni za dobit v trgovini) in obložimo z 1/2 rezine sira.
Zrezka damo skupaj in ju med sabo povežemo z paličico (za ražnjiče). Povežemo jih na obeh daljših straneh. Zrezek spaniramo (pomokamo, ga namočimo v osoljeno jajce ter na koncu v drobtine).
Zrezek pečemo približno 7-8 minut na manjšem ognju. Glej, da se drobtine lepo zapečejo.
Zrezek pojemo s kruhom.