Moja kuhinja:

Cvrte perutničke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 50 dag perutničk
  • 0,3 dcl olja za marinado
  • 1 čajna žlica soli za marinado
  • 1 čajna žlica gorčice za marinado
  • 1 čajna žlica rdeče paprike za marinado
  • 2 x posujemo česen v prahu
  • 3 čajna žlica balzamični kis za marinado
  • 1 x posip poper v prahu za marinado

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2255

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 542

Navodila za pripravo

Iz vseh navedenih seestavin razen perutničk, zmešamo marinado. Dobro premešamo in jo dodamo v skledo, kjer imamo oprane perutničke.
Premešamo in pustimo vsaj pol ure, da se nekoliko napojijo.

Pristavimo ponev, rahlo našpricamo z oljem in nanjo položimo perutničke. Po cca.10 minutah je spodnja stran pečena. Obrnemo perutničke in jih še na drugi strani cvremo 10 minut. Nazadnje jih še približno 10 minut mešaje premikamo po ponvi, tako da so popolnoma pečene.

Če nisemo prepričani, da so popolnoma pečene, je najbolje, da poizkusimo in po potrebi nadaljujemo s cvretjem.

*** Če imamo težave z maščobami, lahko med peko odlijemo maščobo, ki nastane.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev