Dimljena vratovina pečena z zeljem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 kos jajca
- 3 jedilna žlica kisla smetana
- 1 ščepec popra
- 1 dcl vode po potrebi
- 2 jedilna žlica parmezana
- 2 kos stroka česna
- - polivka
- 0,5 kg kislega zelja
- 0,4 kg dimljene vratovine
- 1 kos manjše čebule
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 6010 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 863 |
Navodila za pripravo
Skuhamo zelje in ga odcedimo.
Na olju ali zaseki popražimo čebulo, česen. Ko je čebula popražena dodamo na kocke narezano vratovino.V pekač naložimo plast zelja plast popražene vratovine in ponovimo. Končamo z zeljem. Zelje polijemo s polivko, ki smo jo pripravili z jajc, popra, soli, parmezana, kisle smetane. Po potrebi dolijemo še malo vode. To pečemo pri 180 0 C 20minut. Okusno kosilo je pripravljeno. To lahko pripravimo zvečer, nastavimo uro za pričetek pečenja in ko pridemo domov je kosilo gotovo.