Moja kuhinja:

Domače tortilije



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos bučke
  • 450 g moke
  • 1 čajna žlica soli
  • 0,5 čajna žlica pecilnega praška
  • 7 jedilna žlica olja
  • 235 ml tople vode
  • 1 pest arašidov
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 jedilna žlica sojine omake
  • 1 kos paradižnika
  • 1 pest naribanega sira
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 kos zelene paprike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3203

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 545

Navodila za pripravo

PRIPRAVA TORTILJI:
Najprej zmešaj toplo vodo in sol. Nato zmešaj pecilni z moko, dodaj olje in med mešanjem dodajaj še slano vodo.Gneti dokler ne dobiš gladkega testa. Vse skupaj postavi v posodo, pokrij s kuhinjsko krpo in pusti stat za najmanj 30min (med tem lahko pripraviš sestavine za nadev).Potem razdeli testo na 8-12 delov in iz njih izoblikuj kroglice. Nato jih čim bolj na tanko razvaljaj v tortilije.Tik pred serviranjem, popeci tortilije na ponvi (lahko brez olja). Par minut na vsaki strani.

*Nasvet: med valjanjem testo obračaj za 45°in tako boš najlažje dobil lep krog.

PRIPRAVA NADEVA:
Piščančja prsa očistimo in narežemo na kocke. Nato jih prepražimo na olju. Ko se zapečejo, dodamo še na koščke narezano bučko in arašide. Na koncu dodamo sojino omako, ki jo že prej zmešamo z 2 žlicama vode, soljo in sladkorjem. Medtem, ko pustimo, da se vse skupaj še malo kuha na majhnem ognju, na kocke narežemo paradižnik in papriko.Ko zapečemo tortilijo, nanj naložimo nadev, paradižnik in papriko in posipamo z naribanim sirom.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev