Moja kuhinja:

Dunajski zrezki s sezamom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščep soli
  • 2 dcl olja
  • malo moke
  • 1 jajce
  • 4 (piščančje) zrezke
  • malo drobtin in sezama
  • malce popra in mletega česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 11456

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 501

Navodila za pripravo

Zrezke po potrebi potolčemo (če so predebeli). Nato jih posujemo s soljo, poprom in česnom in premešamo.

Na en krožnik damo moko, v skledici razžvrkljamo jajce in na drugem krožniku zmešamo krušne drobtine s sezamom (pol-pol).

Vsak zrezek pomočimo najprej v moko, nato jajce in na koncu v drobtinah s sezamom. Z rokami ga stisnemo skupaj, da se drobtine res primejo zrezka.

V vroče olje polagamo spanirane zrezke in jih ocvremo iz obeh strani, da so zlatorjavo zapečeni.

Položimo jih na papirnate brisačke, ki vpijejo odvečno olje.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev