Moja kuhinja:

File pičanca s pršutom, kozjim sirom in žajbljem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 dcl olivnega olja
  • malo soli
  • 2 stroka česna
  • 1 dcl belega vina
  • malo popra
  • 30 dag bučk cuket
  • 40 dag file piščančjih prsi
  • 5 dag kmečkega pršuta manj mastnega
  • 30 dag rdeče mesnate paprike
  • 3 rezine kozjega sira
  • 3 vejice svežega žajblja
  • 2 žlici masla
  • 1/2 sok limone
  • 1 žlica medu
  • 1 vejica šatraja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2120

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 610

Navodila za pripravo

Piščančji file damo za 20 minut v marinado, ki jo pripravimo iz soka pol limone, 4 žlic olivnega olja, strtega česna ali suhega zrnatega česna, soli in popra.

Vmes očistimo papriko in bučke in vse skupaj po dolgem na tanko naribamo. Lahko si pomagamo z lupilcem za krompir.

Marinado in zrezke preložimo na segreto ponev in skupaj s pršutom na hitro opečemo, da rahlo porjavi. Dodamo vino in podušimo, da tekočina izpari. Tik pred koncem na zrezke na tanko s čopičem namažemo med.

Bučke in papriko v voku na malo olivnega olja za kratek čas podušimo, 3 - 4 minute, samo toliko, da upadeta, solimo dodamo malo šatraja in odstavimo.

Na maslu prepražimo lističe svežega žajblja toliko, da zadiši in lističi malo spremenijo barvo.

Kozji sir narežemo na rezance in jih tik pred serviranjem zmešamo s papriko in bučkami, Par rezancev lahko zadržimo za dekoracijo.

Na ogretem krožniku naredimo posteljico iz bučk, paprike in kozjega sira, nanjo položimo file, na file pršut in malo rezancev kozjega sira, na vrhu pa posujemo žlico praženega žajblja.
Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev