File pičanca s pršutom, kozjim sirom in žajbljem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Desa Kapelj Gorenc
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 dcl olivnega olja
- malo soli
- 2 stroka česna
- 1 dcl belega vina
- malo popra
- 30 dag bučk cuket
- 40 dag file piščančjih prsi
- 5 dag kmečkega pršuta manj mastnega
- 30 dag rdeče mesnate paprike
- 3 rezine kozjega sira
- 3 vejice svežega žajblja
- 2 žlici masla
- 1/2 sok limone
- 1 žlica medu
- 1 vejica šatraja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2120 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 610 |
Navodila za pripravo
Piščančji file damo za 20 minut v marinado, ki jo pripravimo iz soka pol limone, 4 žlic olivnega olja, strtega česna ali suhega zrnatega česna, soli in popra.
Vmes očistimo papriko in bučke in vse skupaj po dolgem na tanko naribamo. Lahko si pomagamo z lupilcem za krompir.
Marinado in zrezke preložimo na segreto ponev in skupaj s pršutom na hitro opečemo, da rahlo porjavi. Dodamo vino in podušimo, da tekočina izpari. Tik pred koncem na zrezke na tanko s čopičem namažemo med.
Bučke in papriko v voku na malo olivnega olja za kratek čas podušimo, 3 - 4 minute, samo toliko, da upadeta, solimo dodamo malo šatraja in odstavimo.
Na maslu prepražimo lističe svežega žajblja toliko, da zadiši in lističi malo spremenijo barvo.
Kozji sir narežemo na rezance in jih tik pred serviranjem zmešamo s papriko in bučkami, Par rezancev lahko zadržimo za dekoracijo.
Na ogretem krožniku naredimo posteljico iz bučk, paprike in kozjega sira, nanjo položimo file, na file pršut in malo rezancev kozjega sira, na vrhu pa posujemo žlico praženega žajblja.
Dober tek!