Moja kuhinja:

Golaž prilagajanja

brez glutena



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 4

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Golaž:

  • malo olja za dušenje
  • 1 kg govedine
  • 3 žlice sojine ali koruzne moke
  • malo soli
  • malo kumine
  • malo timijana in majerona
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 dl belega in rdečega vina
  • 1 kg čebule
  • 1 dl domače pripravljenega paradižnikovega soka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3372

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 629

Navodila za pripravo

Čebulo nasekljamo in prepražimo na maščobi. Pražimo jo toliko časa, da zastekleni in se zmehča. Ves čas jo mešamo, da se nam ne sprime posode.
Po več kot pol urah, jaz takole pražim čebulo skoraj do 1 ure, da je res povsem mehka, dodamo meso, premešamo, solimo, začinimo z majeronom in lovorjevim listom. Potem pokrito dušimo 1 uro, nato dodam doma pripravljeno paradižnikovo omako narejeno iz svežega paradižnika brez vseh konzervansov.

Navodila za pripravo

V skodelico damo 3 žlice koruzne ali sojine moke in jo premešamo z malo vode. Mešamo tako, da ni grudic in vlijemo k mesu.

Vse sestavine pomešamo, začinimo še s kumino in timijanom in dolijemo vino.

Pol ure še kuhamo, nato pa golaž odstavimo od ognja. Včasih sem v golaž dala obvezno tudi rdečo papriko v prahu.
Sedaj se prilagajam novemu načinu prehranjevanja, zato uporabljam le svoje začimbe in zelišča, ki jih sama posušim in pripravim na najbolj naraven način.

Navodila za pripravo

Chefov nasvet:

Da bo golaž res pravi, ga je potrebno dolgo in počasi kuhati.
Zato ne priporočam, da ga kuhate lačni, ker boste neučakani in morda bi se lahko zgodilo, da bi zaradi lakote skrajšali čas kuhanja.

Bodite vztrajni, kot moramo biti v življenju na večih področjih.

Pa dober tek!

paradižnikova omaka , čebula , goveje meso




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev