Moja kuhinja:

GOLAŽ S POLENTO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica kečap
  • 1 kos rdeča čebula
  • 1 kos bela čebula
  • 1000 ml voda
  • 1 jedilna žlica moka
  • 2 kos korenčka
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 500 g mesa
  • 1 kos lovorov list
  • 1 jedilna žlica padižnikov koncentrat
  • 1 jedilna žlica začimbe: peteršilj, bazilika, timijan
  • 2 skodelica polente

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2171

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 649

Navodila za pripravo

1. Korenje olupin, narežen na koskice, čebulo oplupim narežem na kockice.
2. Meso, narezano na kocke operempod tekočo vodo.
3. V lonec dam žlico olja, na katerem prepražim čebulo, korenček, dodam meso, nekaj časa pražim. K mesu dam paradižnikov koncentrat, kečap, , moko, premešam. Dolijem toliko vode, da je meso pokrito. Kuham, da je meso kuhano.
4. V drug lonec nalijem liter vode, dam žličko soli, počakam da zavre, v vrelo vodo stresem polento, premešam, pokrito naj se kuha na manjši vročini 2 do 5 minut, oz dokler polenta je kuhana.
5. K kuhanemu mesu stresem žlico začimb in lovorjev list.
6. Pa zdaj dam na sredo krožnika polento, ki naj bo bolj mehka, okrog polente dam mesno omako.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev