Moja kuhinja:

Gong bao piščanec



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • manjši por
  • 1 paprika
  • 2 stroka česna
  • 1/2 čebule
  • 2-3 izkoščenih piščančjih filejev
  • malo posušenih rdečih čilijev
  • nekaj sečuanskega popra
  • 1 korenjček
  • 1,5 čajne žličke ingverja
  • pest nesoljenih praženih arašidov
  • 1 dcl arašidovega olja
  • 1 jž svetle sojine omake za marinado
  • 1 jž sezamovega olja za marinado
  • 1 čž riževega kisa za marinado
  • ščepec soli za marinado
  • voda + koruzni škrob za marinado
  • 2 jž rjavega sladkorja za omako
  • 1 jž temne sojine omake za omako
  • 1 jž svetle sojine omake za omako
  • 1 jž sezamovega olja za omako
  • 1 do 3 jž riževega kisa za omako
  • voda + koruzni škrob za omako

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3195

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 734

Navodila za pripravo

1. Narežite piščanca na majhne kocke in ga marinirajte vsaj 30 min.

2. Medtem, ko se piščanec marinira, pripravite še ostale sestavine. Narežite čebulo na kvadratne trakove, beli del pora pa na kakšne 2 cm debele kolobarje, ki jih potem prepolovite, da dobite trakove. Česen in ingver nasekljajte čim bolj na drobno. Suhe rdeče čilije prepolovite in iz njih stresite vsa semena. Skupaj zmešajte tudi vse sestavine za omako, razen koruznega škroba in vode.

3. Ko so sestavine pripravljene in piščanec mariniran, segrejte olje v voku. Najbolje je uporabiti arašidovo olje. Notri vrzite majhen košček česna, da boste vedeli kdaj je olje dovolj vroče. Ko začne košček česna cvrčati, dodajte čilije in jih na hitro premešajte, dokler ne dobijo hrustljave skorjice. Pazite da jih ne zažgete.

4. Čilije po želji odstranite iz olja (jed bo tako manj pikantna, olje pa bo vseeno vpilo nekaj čilijeve arome in pikantnosti) in dodajte česen ter ingver. Malo premešajte.

5. Dodajte mariniranega piščanca, malo popra in stalno mešajte, dokler ni meso v sredini belo. Nato dodajte omako (razen koruznega škroba in vode), dobro premešajte in dodajte še čebulo in por.

6. Po občutku počasi dodajajte koruzni škrob zmešan v vodi, dokler ne dosežete željene gostote. Bodite pazljivi pri dodajanju škroba, saj se jed ne bo zgostila v trenutku. Po želji dodajte še ščepec soli.

7. Na koncu dodajte še arašide in premešajte. Ponudite skupaj z rižem. Po želji lahko v jed dodate tudi papriko (po možnosti rdečo) in korenje. Svetujem vam, da papriko narežete na manjše kvadratke, korenje pa na tanke trakove. Na kratko vse skupaj pokuhajte v voku z malo vode (zelenjava ne sme postati mehka), preden začnete s pripravo jedi, odcedite in dajte v posodico. Obrišite vok in začnite s pripravo jedi. Nato zelenjavo primešajte takrat, ko dodajate čebulo in por.

DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev