Moja kuhinja:

Govedina s suhimi slivami in prlogo



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: mesna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 por
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • malo soli
  • malo masla
  • 1 čajna žlica sirupa sladkorne pese ali medu
  • malo popra
  • 3 stroke česna
  • 2 jedilna žlica sezamovih semen
  • 500 g govejega mesa za golaž
  • 10 razkoščičenih suhih sliv
  • 2 dcl Rdečega vina
  • malo provansalskih začimb
  • 2 SREDNJE VELIKA KORENČKA
  • 1/2 brokolija
  • 4 srednje velika krompirja
  • 1 jedilna žlica riževe moke (ali kakšnega drugega gostila)
  • 1 večji sladek krompir ("yam")

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3834

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 840

Navodila za pripravo

Govedino najprej malo pokuhamo - v ekonom loncu 30 minut, sicer pa kakšno uro.
Nato meso precedimo, vodo pa prišparamo za kasnejše dolivanje.
Narežemo por in skupaj z mesom prepražimo na olivnem olju, da se malo zapeče. Solimo in popramo. Nato dodamo žličko sladkornega sirupa in nasekljane suhe slive ter postopoma zalivamo z vinom. Dodam nasekljan česen in provansalske začimbe ter žlico riževe moke. Zdaj vse skupaj dušimo kakšno uro na majhnem ognju in sproti dodajamo vodo v kateri se je kuhalo meso, da se omaka preveč ne zgosti.
Med tem časom skuham na kocke narezan en in drug krompir iz katerih bomo nato s koškom masla in soljo naredili pire.
Čisto na koncu narezano korenje in brokoli skuhamo nad soparo, ker je to relativno hitro gotovo.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev