Govedina s suhimi slivami in prlogo
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Nudžejma Kitanović
Vrsta jedi: mesna jed
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 por
- 1 jedilna žlica olivnega olja
- malo soli
- malo masla
- 1 čajna žlica sirupa sladkorne pese ali medu
- malo popra
- 3 stroke česna
- 2 jedilna žlica sezamovih semen
- 500 g govejega mesa za golaž
- 10 razkoščičenih suhih sliv
- 2 dcl Rdečega vina
- malo provansalskih začimb
- 2 SREDNJE VELIKA KORENČKA
- 1/2 brokolija
- 4 srednje velika krompirja
- 1 jedilna žlica riževe moke (ali kakšnega drugega gostila)
- 1 večji sladek krompir ("yam")
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3834 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 840 |
Navodila za pripravo
Govedino najprej malo pokuhamo - v ekonom loncu 30 minut, sicer pa kakšno uro.
Nato meso precedimo, vodo pa prišparamo za kasnejše dolivanje.
Narežemo por in skupaj z mesom prepražimo na olivnem olju, da se malo zapeče. Solimo in popramo. Nato dodamo žličko sladkornega sirupa in nasekljane suhe slive ter postopoma zalivamo z vinom. Dodam nasekljan česen in provansalske začimbe ter žlico riževe moke. Zdaj vse skupaj dušimo kakšno uro na majhnem ognju in sproti dodajamo vodo v kateri se je kuhalo meso, da se omaka preveč ne zgosti.
Med tem časom skuham na kocke narezan en in drug krompir iz katerih bomo nato s koškom masla in soljo naredili pire.
Čisto na koncu narezano korenje in brokoli skuhamo nad soparo, ker je to relativno hitro gotovo.
Dober tek!